Η ελιά είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό καρπό· είναι σύμβολο πολιτισμού, παράδοσης και γευστικής αυθεντικότητας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι ελιές αποτελούν βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, προσφέροντας πλούσια θρεπτικά συστατικά, έντονο χαρακτήρα και μοναδική νοστιμιά. Καλλιεργημένες με φροντίδα και σεβασμό προς τη φύση, οι ελιές διατηρούν ζωντανή την παράδοση, ενώ κάθε ποικιλία κουβαλά τη δική της ιστορία, υφή και γεύση.

Στη συλλογή μας, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές και εκλεκτές ποικιλίες ελιάς, που αντικατοπτρίζουν την αυθεντικότητα και τον πλούτο της ελληνικής και μεσογειακής γης:

• Ελιές Καλαμών – η κλασική και αγαπημένη ποικιλία με τη χαρακτηριστική σαρκώδη υφή και έντονη γεύση, ιδανική για σαλάτες και μεζέδες.

• Ελιές Ισπανικού Τύπου – πράσινες ελιές με τραγανή υφή και απαλή γεύση, που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και το χρώμα τους.

• Φυσικές Πράσινες Ελιές – χωρίς επεξεργασία με καυστικά αλκάλια, διατηρούν τον αυθεντικό χαρακτήρα της ελιάς όπως ωριμάζει φυσικά στο δέντρο.

• Στρόγγυλα Αμφίσσης – παραδοσιακή ποικιλία της κεντρικής Ελλάδας με στρογγυλό σχήμα και ιδιαίτερη, πλούσια γεύση.

• Ελιές Θρούμπες – με τη χαρακτηριστική τους ρυτιδωμένη υφή και τη φυσική ωρίμανση πάνω στο δέντρο, προσφέρουν μια γεμάτη, αυθεντική γεύση που αγαπήθηκε από γενιές.

• Ελιές Οξειδωμένες (Confit) – ελιές με μαύρο, λαμπερό χρώμα και μαλακή υφή, αποτέλεσμα ειδικής επεξεργασίας που ενισχύει τη γλυκύτητα και την αρμονία της γεύσης τους.

Ανακαλύψτε μαζί μας τον κόσμο της ελιάς, άρρηκτα δεμένο με τη γεύση, την ιστορία και την ψυχή της Ελλάδας.